Wandelroute

Er kan bij ieder van de vier kerken worden gestart:   Kerk Eenum   |   Kerk Leermens   |   Kerk 't Zandt   |   Kerk Zeerijp.

Download van stempelkaart, annex routeboekje

De route is rechtsom (met de klok mee).  Begeleiding via Storytrails/SOGK en GPX

Eenum -> Zeerijp 

Vanuit de kerk, rechts (IJzerbaan), aan het einde van het  pad, linksaf, langs het kerkhof. Aan het eind van de weg, links en na 150m rechts het veld in (betonpad), dan na 35m weer rechts. Op T rechts naar de Bosweg. Op Bosweg, links richting Loppersum. Na huisnr. 14 rechts, fietspad (betonpad). Aan het eind van het pad, rechts naar de  kerk van Zeerijp of, iets eerder, via slinger met knotwilgen over de Borgsingel en vervolgens linksaf over de  Borgweg naar de kerk van Zeerijp.  

Zeerijp -> ‘t Zandt 

Vanuit de kerk rechts en na 30 meter links (doodlopende Kampweg). Aan einde schelpenpad en op T linksaf. Na slinger op T rechtsaf Veldpad, T rechtsaf en aan einde Linksaf, langs vakantiewoning naar de Garsthuizerweg. Hier rechtsaf en na de bocht links Ternhornseweg op over de brug. Bij een T-splitsing links de Westerweg op. Na de boerderij rechts het schelpenpad op richting de kerk van ’t Zandt. 

’t Zandt -> Leermens 

Vanuit de kerk de Hoofdstraat oversteken en de Oosterstraat inslaan. Aan het eind het pad rechts nemen langs het water. Aan het eind de brug over en linksaf langs sierviskwekerij  Boerma. Aan het einde van het pad rechts (Godlinzerweg) na 200 meter links het betonpad op. Aan het einde rechts en bij electra-huis links het veldpad naar Leermens. In Leermens op T linksaf, Tuindersweg op. Na Nittersheerd rechts, Ossenlaan in naar de kerk van Leermens. 

Leermens -> Eenum 

Vanuit de kerk, rechtsaf en dan via een schelpenpad, links naast het akker, naar beneden. Aan het einde, links bij het Maar langs (Rondweg).  Daarna rechts, en over de brug weer rechts,  Schansweg, volgen. In Eenum, na het dorpshuis over de brug, rechts, Poortweg. Eerste pad linksaf, daarna na het eerste huis aan de rechterkant (no. 8) rechtsaf een smal pad naast het huis op (door de Kosters Toen). Aan einde rechtsaf (IJzerbaan)  naar de kerk van Eenum.